Σπύρος Σιαμπλής

To σερί των νικών μέσω… Σερρών και ο μεταγραφικός απολογισμός του Παναθηναϊκού

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τον Παναθηναϊκό που μπαίνει σε μια σειρά αγώνων έχοντας όλα τα εχέγγυα για το 5Χ5 και κάνει τη «σούμα» της ενίσχυσης του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Μήνας… ντέρμπι ήταν και πάει για τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τον… επόμενο, βέβαια, αφού μην ξεχνάμε ότι και στα playoffs της Stoiximan Super League τα παιχνίδια ανάμεσα στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι διαδοχικά.

Παράλληλα, υπάρχει για το «τριφύλλι» και ο διπλός ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson -του οποίου η κατάκτηση επίσης αποτελεί ξεκάθαρα στόχο- με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, με δύο αγώνες μέσα σε μια εβδομάδα.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι ότι, μέχρι την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, το πρόγραμμα «στρώνει» για τον Παναθηναϊκό. Καθώς ούτε ματς με κάποιον από το Big-4 έχει να παίξει, ενώ από τα πέντε εναπομείναντα ματς, τα τρία θα τα δώσει στην Λεωφόρο!



Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ ξεκινάει αυτή την σειρά παιχνιδιών αύριο (11/02) στις Σέρρες, κόντρα στον τοπικό Πανσερραϊκό, για να πάρουν σειρά οι Λαμία, Κηφισιά και Άρης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και να κλείσει τις υποχρεώσεις της στο Ηράκλειο, κόντρα στον ΟΦΗ.

Στα δικά μας τα μάτια, η σειρά… επικινδυνότητας είναι Πανσερραϊκός, Λαμία, Άρης, ΟΦΗ και Κηφισιά, χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης ή προτίμησης των συγκεκριμένων ομάδων. Κρίνοντας από την τωρινή τους κατάσταση, αλλά και τα υπάρχοντα δεδομένα, προκύπτει αυτή η εκτίμηση. Έχοντας, προφανώς, κατά νου πως όλα θα κριθούν από τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού και την δική του εκάστοτε απόδοση...

Με βάση όλα τα παραπάνω, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ολοκληρώσουν τη regular season με ένα νικηφόρο σερί που θα τους αποφέρει και βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά οφέλη για τη δύσκολη συνέχεια!

Το 5Χ5 μπορεί και… πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό για τον Τερίμ και τους ποδοσφαιριστές του. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει αυτόματα πως είναι και εύκολο ή εφικτό, αφού σε κάθε περίπτωση «παίζει μπάλα» και ο αντίπαλος. Ενώ σε ό,τι αφορά στον προσεχή, όπως προαναφέραμε, δεδομένα θα τους βάλει δύσκολα.

Οι συνθήκες σε κάθε περίπτωση υπάρχουν. Καθώς και περισσότερες λύσεις διαθέτει πλέον στα χέρια του ο Τούρκος τεχνικός, που δείχνει να μαθαίνει ακόμα καλύτερα την ομάδα κι αυτή… εκείνον, ρίχνοντας βάρος και στην τακτική το τελευταίο διάστημα. Αλλά και μπαίνει ενισχυμένος στην τελική ευθεία της σεζόν, μέσω της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου!

Παναθηναϊκός: Blog του Σπύρου Σιαμπλή για Σέρρες και μεταγραφές

Ξεκίνησε την απόσβεση ο Μπακασέτας, βοηθούν σχεδόν όλοι!
Το είχαμε… υποσχεθεί σε άλλο σημείωμα ότι θα ασχοληθούμε εκτενώς με τις κινήσεις του Παναθηναϊκού στο χειμωνιάτικο «παζάρι». Τώρα, λοιπόν, που έκλεισε η προθεσμία και για τους «ελεύθερους», άσχετα αν δεν υπήρχε ρεαλιστικά πιθανότητα να αποκτηθεί κάποιος τέτοιος, είμαστε… ελεύθεροι να το κάνουμε.

Να πούμε, καταρχήν, πως οι πέντε μεταγραφές που έγιναν από πλευράς «πράσινων» ναι μεν φαντάζουν ένας μεγάλος αριθμός, αλλά πρακτικά δεν είναι, ούτε ήταν και προγραμματισμένες να γίνουν τόσες πολλές σε πρώτη φάση.

Προέκυψε όμως το θέμα με την μη ανανέωση του συμβολαίου του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, αλλά και η διπλή ζημιά στα στόπερ με τους τραυματισμούς των Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ Μπράουν. Συνεπώς, μιλάμε για δύο επιπλέον κινήσεις… αναγκαστικά.

Σε προσωπικό επίπεδο, τώρα, όλα τα φώτα πέφτουν, αναμφίβολα και… δικαιολογημένα, πάνω στον Τάσο Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας έχει προλάβει μετά από τέσσερα μόλις ματς να βάλει την «σφραγίδα» του! Με τις κάθετες πάσες του, την κίνησή του στα μεσοδιαστήματα, το καλό σουτ που διαθέτει, αλλά και την προσφορά του έξω από τις τέσσερις γραμμές με την ισχυρή του προσωπικότητα.

Σε επίπεδο αριθμών, μετράει το απόλυτο ως «ενδεκαδάτος», με 339 λεπτά συμμετοχής, ένα γκολ, άλλη μια ασίστ καθώς και ένα κερδισμένο πέναλτι έως τώρα. Όχι και… άσχημα, θα έλεγε κανείς, με τον Μπακασέτα να δείχνει έτοιμος να ηγηθεί της καινούργιας του ομάδας και να την οδηγήσει στον τίτλο.

«Απόλυτος» και επίσης με τέσσερις συμμετοχές είναι ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, με τον Πολωνό τερματοφύλακα να έχει 360’, δύο συνεχόμενα clean sheets κι ενώ είχε δεχτεί τρία γκολ στα δύο πρώτα του παιχνίδια. Ακόμα είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, έχοντας πάντοτε και την «σκιά» του Μπρινιόλι, όχι του τελευταίου καιρού αλλά του… MVP του προηγούμενου 1,5 χρόνου. Σε γενικές γραμμές, πάντως, δείχνει να έχει καλή παρουσία κάτω από τα γκολπόστ και μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις, με το δεδομένο μειονέκτημα της έλλειψης χημείας με την άμυνά του.

Ακολουθεί ο Βίτορ Ούγκο, καθώς ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ έχει αγωνιστεί σε τρία ματς της νέας του ομάδας, όντας στο αρχικό σχήμα σε όλα, με δύο 90λεπτα και μια 45λεπτη συμμετοχή. Δεδομένα, είναι ικανός στο build up, έχοντας δείξει πως το… ψάχνει μάλιστα, δεδομένα θέλει χρόνο να αφομοιώσει κι αυτός πρόσωπα και καταστάσεις για να κριθεί με ασφάλεια.

Βοηθητικό ρόλο δείχνει να έχει μέχρι σήμερα ο Σαμέτ Ακαϊντίν, που ναι μεν έχει προλάβει να καταγράψει πέντε εμφανίσεις, αλλά μόνο δύο ως βασικός. Συνολικά, μετράει 201’ και μια ασίστ, ενώ φαίνεται πως είναι ένας… κλασικός, δυνατός και αποφασιστικός κεντρικός αμυντικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, ο Δημήτρης Λημνιός αν και ήταν ο πρώτος χρονικά που εντάχθηκε το ρόστερ του Παναθηναϊκού, εντούτοις δεν έχει καταφέρει να βρει αντίστοιχο χώρο και χρόνο με τους προηγούμενους συμπαίκτες του. Περιοριζόμενος σε τρεις παρουσίες, όλες ως αλλαγή, καθώς και 46 συνολικά λεπτά, αλλά έχοντας «ελαφρυντικά» και το… ατού ότι αποτελεί μια κίνηση με γνώμονες το μέλλον και το ελληνικό στοιχείο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x